Životni vek objava u 2022?

Podeli članak

Koliko dugo su Vaše objave aktuelne na mrežama i kako da „izvučete” najviše od njih za svoj biznis?

I objave na društvenim mrežama imaju svoj životni vek. Da, sigurno vam zvuči pomalo besmisleno. Imate sjajnu fotografiju, snimili ste vrhunsku panoramu iz vazduha ili promovišete tek kreiranu virtuelnu turu hotela na mrežama. Znate da će, kada ih objavite, sav sadržaj biti dostupan za pregled – uvek. Ili makar dokle god imate dati profil na društvenoj mreži.

Međutim, domet Vaših objava najsnažniji je tek kratko određeno vreme (gotovo mereno  u satima!) po objavljivanju i tada očekujte najviše komentara, lajkova, šerova, čuvanja objava. Kada tačno objavljivati? Postoje razni odgovori koje možete pronaći svuda po intrnetu.

U jednom periodu logika je išla tako da marketari planiraju objave za rane jutarnje sate. Čim se publika probudi – eto objave na vrhu stranice. Drugačija statistika pokazala je da su korisnici najaktivniji u rano popodne. Treći kažu – ispitujte. Postavljajte objave u različito vreme i proverite šta radi za Vašu publiku.

Kada god rešite da postavlate svoje objave, evo u kom vremenskom razmaku treba da ste najviše u pripravnosti:

Iskoristite sve prednosti Reels-a na Instagramu

Na Instagramu objave imaju sledeće trajanje:

  • Feed: 48 sati
  • Priče: 24 sata
  • Reels: 14+ dana
instagram_reels

Šta Vam kažu ovi podaci? I Vaši storiji, kao i objave na Feed-u, imaju relativno kratak životni vek. Baš zato morate redovno objavljivati i razmišljati o novom sadržaju – gotovo na dnevnom nivou!

Međutim, sa reels-om je priča malo drugačija. Video sadržaj je trenutno dominantno najpopularniji. Kvalitetan video i zvuk koji ga prati i Vi dobijate reels čiji je životni vek i preko 2 nedelje! (Inače, ako Vam trebaju ideje za dobar video koji će publika želeti da gleda, evo kako mi to radimo.)

Jutjub Vašem video daje šansu i do mesec dana?

Objave na Jutjubu mogu imati životni vek trajanja objava i preko mesec dana! Verovatno se sad pitate kako, s obzirom na to da je video na Jutjubu primarni sadržaj i da se u moru takvog materijala nije lako izdvojiti?

Za to je zadužena opcija opcija Youtube Suggest. Preporučeni videi na Jutjubu su oni za koje je publika najviše zainteresovana. Jutjub preporučuje video snimke na osnovu prethodne aktivnosti korisnika. To znači sledeće: pratite Jutjub i trendove sa društvenih mreža. Napravite vrhunski video koji korelira sa datim trendovima i primetićete kako pregledi samo rastu.

Čudan svet Tik Toka

Tik Tok je trenutno izuzetno popularna društvena mreža među mladima. Ako želite da Vaš video postane viralan na ovoj mreži, moramo vam iskreno reći: za to imate minute. Životni vek objava na ovoj mreži kraći je nego kod ostalih.

Iako to na prvi pogled deluje loše po Vas, ipak osmotrite situaciju sa druge strane: baš Tik Tok, takav kakav jeste, otvara mogućnost za izuzetno kreativan sadržaj. Iskoristite sve resurse, napravite video koji je zanimljiv, zabavan i pleni pažnjom. Jednom kada postane viralan, makar na ovoj mreži, granice ne postoje.

Facebook i novi algoritam

Fejsbukov novi algoritam korisnicima daje veću moć. Sadržaj je personalizovaniji i kako su se iz ove kompanije oglasili, smisleniji.

Otuda ne čudi što je životni vek objava nešto kraći i iznosi oko 5 sati. Osmotrite ko prati Vašu poslovnu stranicu na Fejsbuku. Kakva su interesovanja Vaših pratilaca, koje objave najviše lajkuju i komentarišu? Pokušajte da, nakon same objave ispratite njihove aktivnosti, a potom, slično Instagramu, objavljujte redovno, u skladu sa interesovanjima svoje publike.

Kako do kvalitetnog sadržaja?

Koju god društvenu mrežu postavili kao primarnu za promovisanje svog biznisa, uvek se javlja jedan problem. kako iznova imati nove ideje i održavati kvalitet? Ako radite sami, to sigurno nije lako. Ali, kada imate pravi tim iza sebe, priča se menja. Zašto bi to trebalo da budemo mi? Pozovite nas i ugovorićemo besplatan sastanak, na kojem to možete sami proveriti.

Pročitajte još

Snimanje dronom

Snimci iz vazduha kamerom u pokretu su jako efektni u prikazivanju objekata, različitih događaja ili okoline – prirodnih pejzaža ili urbanih sredina. Zato je snimanje