Šta znate o Google My Business vizit karti?

google_maps

Podeli članak

Zašto se svaki podatak o Vama u Google My Business vizit karti na internetu računa?

Google My Business je nezamenljiv alat za svaki ozbiljan biznis koji se predstavlja na Guglu. Kada potencijalni kupac ili klijent pretražuje na Guglu, prve informacije koje će naći o Vama biće u Google My Business vizit karti. Ukoliko ona nije pravilno popunjena, ažurirana, ukoliko ne koristite njene raznovrsne mogućnosti, rizikujete da izgubite klijenta koji pretražuje.

Možda ćete sada pomisliti da to i nije toliko strašno. To je samo jedan kupac, zar ne?

Pa, i ne baš. Evo i zašto.

Na internetu sve ostaje zapisano

Opisaćemo Vam situaciju koja se zaista dogodila jednom od članova našeg tima. Želeći da kupi određene kozmetičke proizvode, naš član je potražio radnju koja ih prodaje, gde drugo, nego na Guglu. Naišao je na prodavnicu koja ima široki asortiman datih proizvoda. Pogledao je informacije u vizit karti, u kojoj je bilo navedeno radno vreme, adresa i broj telefona. Otišao je na pomenutu adresu, ali nije mogao naći radnju. Pozvao je dati broj telefona zbunjen, da bi tada saznao da je radnja zatvorena već godinu dana i da prodaja postoji samo online. Kada je pokušao da ostvari prodaju online, nije dobio nikakvu pomoć oko postupka poručivanja. 

U ovoj situaciji jedina informacija koja je u Google vizit karti ispravna bila je broj telefona. Nijedan od ostalih podataka nije ažuriran. Razočaran ovakvim ishodom, naš član je u opciji za ostavljanje recenzija i ocena predstavio svoje iskustvo, koje je sada tu za druge potencijalne kupce. Taj komentar će upozoriti druge korisnike na Guglu, koji će sigurno razmisliti pre nego što se upuste u kupovinu kod pomenutih prodavaca. 

Šta možete zaključiti? Jedan potencijalni kupac nije samo „jedan” kupac. Njegovo iskustvo može biti presudno za onoga ko razmatra kupovinu posle njega. 

Kompanija koja vodi računa o svojoj Google My Business vizit karti vodi računa o svakom potencijalnom klijentu.

Kako?

Tako što ćete Google My Business vizit kartu popuniti pravilno i ispravno. Podaci poput broja telefona, adrese, sajta, radnog vremena moraju biti aktuelni i ažurirani, ukoliko ih menjate. 

Iskoristite mogućnosti koje Google My Business vizit karta nudi. Informišite klijente o svim novitetima putem postova. Pokažite da brinete o mišljenju kupaca odgovarajući im na komentare u recenzijama. Odgovarajte im na postavljana pitanja iz sekcije „Google questions and answers”. 

Znate li da već u Google My Business vizit karti posetilac može da vidi vaše proizvode, koji, kada klikne na njih, direktno vode do dela sajta za prodaju? 

Google My Business vizit karta prilagođava se vašim potrebama, pa tako birate šta je ono što, preko nje, o sebi želite da kažete klijentima.

Šta vi dobijate kada se ovako ophodite prema onima koji potražuju vaše usluge?

Dobijate brend koji raste i postaje prepoznatljiviji. Dobijate krug vernih kupaca čiji će broj rasti. Na Guglu ćete biti vidljiviji i vaš sajt pojavljivaće se među prvim rezultatima pretrage. Vaš listing, pozicioniranje na Guglu i poseta – sve će biti poboljšano.

Setimo se sada priče sa početka teksta. Da li i dalje mislite da je u pitanju samo jedan kupac?

Ako ne mislite, onda je pravo vreme da nam se obratite. Vr Photo Team pomoći će Vam da izradite Google My  Business kartu po svojoj meri. 

Pročitajte još

Snimanje dronom

Snimci iz vazduha kamerom u pokretu su jako efektni u prikazivanju objekata, različitih događaja ili okoline – prirodnih pejzaža ili urbanih sredina. Zato je snimanje